Thun-thun-thunder...............

Vanwege de dreiging van blikseminslag op het veld bij ’t vorige team (Tovaal Junioren) was de wedstrijd ietwat uitgelopen, maar in ’t Zeeuwse land waren er geen evacuaties noodzakelijk zoals in Florida! Pffffff, gelukkig slaat moedernatuur ons kikkerlandje over en hebben we volop zon tijdens onze Colts wedstrijd. 

De 1ste officiële competitiewedstrijd is weer een feit! Mede door de jeugdcommissie was er vanmorgen de kick-off van het seizoen; een uitgebreide gezamenlijke ontbijt, verorberd met alle jeugdleden, trainers en teammanagers om ‘t nieuw rugby seizoen te starten. Als reminder wat nu de ‘ongeschreven’ normen en waarden binnen rugbyland zijn, hadden de Teammanagers van de Tovaal Colts aan de hand van een setje zelfgemaakte trivia kaartjes eerst hun boys nog ff “toegesproken”. In sommige gevallen misschien ook weleens goed om ouders ‘daar’ aan te herinneren ;-) Bring it on!! BAM….
Rugby Club Tovaal heeft zin in ’t nieuwe rugbyseizoen! 

Verjaardagen, blessures en griep zorgde er helaas voor dat de Tovaal Colts vandaag van start gingen met een onvolledig team. Jammer, maar de tegenpartij had gelukkig ook maar 14 spelers.

Het team van Nelson, de Bokkenrijders, was een team waar de Colts vorig seizoen keihard tegen moesten knokken. Maar vandaag waren beide teams gelijkwaardig, liep het gelijk op en was het een continu wisselwerking aan scores. Dan waren het de Tovaal Colts die een try drukte en de conversie verzilverde. En vervolgens knipperde je met je ogen en waren ’t de Bokkenrijders die wéér sterk terug kwamen, want de Tovalers moesten ff bijkomen van hun net binnengehaalde punten. O…..M…..G…..alsof ik op centercourt een spannende Wimbledon match zat te kijken!

Mooie tackels, betere uithoudingsvermogen, mooie tries en gedrevenheid zorgde er uiteindelijk voor dat de Tovaal Colts met een verdiende en mooie overwinning de 1ste competitie wedstrijd afsloten.

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl