Tovaal maakt aspiraties meteen duidelijk

In het eerste officiële duel op de vernieuwde accommodatie op sportpark Het Schenge maakten de spelers van Tovaal hun aspiraties meteen duidelijk. Het uit de tweede klasse gedegradeerde Sparta, dat naar Goes was afgereisd met het idee dat er wel iets te halen viel, werd vanuit de kick-off van fly-half Koen Spaas meteen onder druk gezet en kreeg binnen dertien minuten drie tries rond de oren. Tovaal won uiteindelijk met 45 – 7.

Aan de hand van trainer/speler Brian Hendry was de thuisploeg in de beginfase heer en meester. Met vloeiende combinaties werd Sparta op eigen helft vastgezet en het was een wonder dat de gasten stand nog wisten te houden tot de 6e minuut. Op dat moment drukte Maurice Boelhouwers de eerste try, maar nog geen tien minuten later was, na twee tries van Brian Hendry en een van Danker Rijk het bonuspunt al binnen. Maurice Boelhouwers zette zijn ploeg met in totaal drie conversions op een 26 – 0 voorsprong. Nadien bleef Tovaal veel sterker, maar voor rust kwam alleen Hendry nog tot scoren: 31 – 0.

Na rust kwam er een groot aantal verse krachten binnen de lijnen. Door de vele omzettingen liepen de combinaties duidelijk minder bij Tovaal, maar na een break van Jorn de Jager bracht Koen Spaas de voorsprong op 38 – 0 en niet veel later was ook Alex Vlieland succesvol na een gewonnen scrum recht voor de palen. In de slotfase redde Sparta de eer met een uitbraak langs de zijlijn. Eindstand: 45 – 7. Foto's van dit duel zijn terug te vinden in ons foto album en binnenkort ook een aantal op www.kieknoe.nl.

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl