Tovaal minis bij het eerste TBM toernooi van 2022 in Goes

*Tovaal mini’s winnen en leren van verlies.*
Na ruim 2 maanden krioelt het weer van activiteit op het rugbyveld in Goes. Een aantal mini’s verzamelen wat vroeger om de benjamins en turven aan te moedigen. Nog even aankleden, warming-up en dag-afspraken maken. Samenspel en laag tackelen met de schouder worden hier besproken.

De eerste wedstrijd wordt gespeeld tegen Oemoemenoe, er wordt begonnen met een een energieke groepsyell. Er wordt scherp gestart met inzet van iedereen, al snel komen we op voorsprong na een goede scrum en mooie rush. De wedstrijd verliep voorspoedig, scrum ging goed en er werd onderling positief gecoacht! De tovaal mini’s winnen 4-1

De tweede wedstrijd wordt tegen Breda 1 gespeeld, het niveauverschil wordt snel duidelijk. Breda speelt heel goed samen en vinden daardoor razendsnel de ruimtes. Deze wedstrijd eindigt in een 0-7 nederlaag, mini’s zijn terecht teleurgesteld. Hierover gesproken dat verliezen niet leuk is, zeker zinvol om te leren hoe het spel beter gespeeld kan worden. Vallen en weer opstaan.

Wedstrijd drie wordt op papier gespeeld tegen Breda 2. Echter op het veld blijkt dit ook Breda 1 vanwege een tekort aan spelers voor twee teams. Dit is even schakelen voor de jongens die net een teleurstellend resultaat gehaald hebben. Er wordt een knappe reactie gegeven door ditmaal met slechts 0-3 te verliezen.

De mini’s komen vandaag tot de 4e plaats. Hamburgers zijn goed gegeten. Er is gewonnen, er is verloren. Allemaal zaken die erbij horen waarvan genoten en geleerd mag worden. Het was fijn om weer samen te mogen rugbyen

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldeloozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl