Tovaal rijk vertegenwoordigd bij Oranje U17

Donderdag 1 november, het begin van een nieuwe maand en voor ons het begin van een nieuw avontuur. Roel, Djurre, Stijn en ik(Ilias) zouden namelijk onze eerste oefenwedstrijd onder Nederlandse vlag tegen België gaan spelen. Maar eerst nog twee dagen trainen om op elkaar ingespeeld te raken en elkaar beter te leren kennen.

Dus om 9.45 verzamelen op Goes station en vertrekken naar rugby club Eemland waar het trainingskamp zou plaatsvinden. Eenmaal aangekomen om 12.00 waren de Belgen al volop aan het trainen. Even later sloot Nederland U17 bij ze aan, aangezien we het eerste uur samen moesten trainen. We konden op deze manier van zowel de trainers als de spelers van beide selecties leren, zolang de taalbarrière geen problemen veroorzaakte, want de helft van de Belgen waren Walen en Walen spreken geen Nederlands, maar een gekke taal die ze Frans noemen en er was natuurlijk geen één Nederlander die een beetje Frans kon verstaan en andersom ook niet. Dus moesten de Vlamingen als tolk met handen en voeten uitleggen wat de bedoeling was, zodat iedereen toch wist wat hij ongeveer moest doen. Na een korte pauze was het tijd voor twee korte oefenwedstrijden van 50 minuten tegen België. Roel en ik waren in de eerste wedstrijd ingedeeld en Djurre en Stijn in de tweede. We hebben allebei de wedstrijden ondanks geweldige inzet met maar een paar punten verloren. De Belgen spelen daarentegen al veel langer samen.

Om 17.00 waren we klaar en moesten we ergens overnachten, want om iedere dag op en neer te rijden, zeker terug om 17.00 in de spits, is geen tien. Daarom had Karin voor ons een supergoede bungalow geregeld met alles erop en eraan, die een half uurtje rijden van de club was. Hierdoor waren we iedere dag fris en fruitig in plaats van gebroken en moe.

Vrijdag 2 november stond in het teken van trainen en voorbereiden voor morgen, de officiële oefenwedstrijd. Dus we moesten om 10.00 aanwezig zijn zodat we om 10.30 alvast een uur met Nederland U17 konden trainen. In de tussentijd werd er een goed verzorgde lunch klaargezet in een tent voor Nederland en België, zodat we om 12.00 aan tafel konden gaan. Van 13.30 tot 14.30 was er weer een gezamenlijke training met Nederland en België verdeeld over vier workshops waarvan we er gisteren al twee gedaan hadden. Het laatste uurtje trainen werd gevuld met een teamrun ter voorbereiding voor morgen. Daarna was er nog een korte bespreking over de zwaktes van België en de focuspunten voor ons voor morgen. Toen de dag afgelopen was en we weer bij onze bungalow gearriveerd waren, gingen we om het herstel van onze uitgeputte spieren te versnellen gelijk naar het overdekte zwembad, dat aanwezig was in het park waar we verbleven, om onze spierpijn eruit te zwemmen. Daarna eten, een potje kaarten en naar bed.

Zaterdag 3 november de laatste dag van het driedaagse trainingskamp is alweer aangebroken. Vandaag spelen we onze eerste echte wedstrijd tegen België in Nederlands tenue! Er zouden drie wedstrijden die dag gespeeld worden, twee met U17 en één met U18. De eerste wedstrijd begon om 13.30 en de tweede om 15.00. U18 speelde hierna. De uitslag van de eerste wedstrijd was 10-15 voor België en de tweede 8-10 wederom voor België. We waren dus erg aan elkaar gewaagd en voor een nieuw team deden we het hartstikke goed, aangezien we nog maar twee dagen met elkaar gespeeld hadden. Er is natuurlijk nog veel ruimte voor verbetering, maar de toekomst van dit team ziet er rooskleurig uit. Op naar EK 2020!

Het was dus een super geslaagd weekend, mede dankzij de geweldige zorg van Karin en Kurt die ons iedere dag gebracht en gehaald hebben, voor ons eten gezorgd hebben en dit weekend tot een succes hebben gemaakt. Daarnaast was het super gezellig om met drie vrienden dit weekend mee te maken en met z'n vieren tovaal te vertegenwoordigen op een internationaal podium.

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldeloozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl