Tovaal verslaat Old Caterhaminans RFC

Zaterdag kreeg Tovaal bezoek van het Engelse Old Caterhaminans RFC en omdat de senioren een dag later hun laatste competitieduel tegen Breda moesten spelen, gingen er vooral veteranen de wei in.

Die deden het nog zeer behoorlijk, want Giel Edam maakte een vlotte achterstand al snel ongedaan en via gastspeler Nathan Brown kwam Tovaal zelfs op een 10 – 5-voorsprong.

De Engelse gasten wisselden voortdurend en halverwege de eerste helft kwamen ze na een vlotte aanval opnieuw op voorsprong: 10 – 12. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en na try’s van Warren “Nursy” Jackson en Ernst Berman en conversions van Marijn Riemens en Ernst Berman ging Tovaal met een 24 – 12-voorsprong de rust in.

Na rust had Tovaal de felle wind tegen, maar waren er toch nog volop kansen. Old Cats kreeg ook mogelijkheden, maar de eerste avond stappen in Antwerpen had bepaald geen positieve uitwerking op de balbehandeling. In de tweede helft scoorden beide teams nog eenmaal. Ernst drukte nogmaals een try voor Tovaal en daarmee kwam de eindstand op 24 – 17.

Old Caterhamians was weer voor het eerst in zeven jaar op tour en zodoende waren er zesentwintig “tripvirgins”, die ontgroend moesten worden. Gehuld in een weinig verhullende mankini moesten ze talrijke hilarische rituelen ondergaan en op advies van Stupe werden die afgesloten met een duik in het nog tamelijk frisse kanaal.   

Vervolgens serveerde Robert Hammer een uitstekende maaltijd voor de gasten, werden er geschenken uitgewisseld, proefden ze nog wat oesters en was vanaf 6 uur de European Cup Final tussen Leinster en Saracens te zien en volgden er uitnodigingen om nogmaals op bezoek te komen in Caterham, waar we in oktober 1996 al eens een wedstrijd speelden.

Dat gaat vast en zeker een keer gebeuren.

Om half 9 vertrokken de gasten weer naar Antwerpen.

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl