Tovaal wint voor het eerst in jaren in Hoek van Holland

De senioren behaalden voor het eerst in jaren weer eens een uitzege op Hookers 2 en blijven meedoen in de top van de derde klasse Zuidwest. Na een 10 – 17 voorsprong bij rust won Tovaal uiteindelijk met 15 – 29. Met een bonuspunt. In het seizoen 2009/2010 verloor Tovaal met 40 – 11, een seizoen later met 74 – 0 en het afgelopen seizoen werd het 45 – 14. Alle thuisduels werden overigens gewonnen.

Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar door een overwicht in scrums en lineouts kreeg Tovaal de meeste kansen. Pim Abbink opende de score in de achtste minuut, maar Hookers 2 kwam steeds terug maar in het gehele duel nooit op voorsprong. Brian Hendry en Maurice Boelhouwers voerden de score halverwege de eerste helft op tot 5 – 12, maar weer krabbelde de thuisclub terug naar 10 – 12. Giel Edam bepaalde de ruststand op 10 – 17.

Snel na rust liep Tovaal op curieuze wijze verder uit. Een penalty-kick van Maurice Boelhouwers miste het doel, maar Matthijs van Roemburg dook veel nadrukkelijker op de bal dan de stuntelende spelers van de thuisclub en tilde Tovaal met de vierde try naar een 10 – 22 voorsprong. Hookers 2 sputterde nog een keer tegen, maar Giel Edam bracht de stand met zijn tweede try op 10 – 27 en Brian was eindelijk een keer succesvol met een trap op de palen: 15 – 29.

Volgende week zondag komt Lars op bezoek. Hij won vandaag met Thor met 80 – 0 van Sparta.

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl