Tovaal/Oemoemenoe strijdend ten onder in Castricum

Zaterdag 27 september 2014

Coach Jan Hartingsveld had de beschikking over 21 spelers en die hebben allemaal in het veld gestaan. De lange reis zat duidelijk niet echt in de benen van de Tovaal/Oemoemenoe (TO)-spelers want kort na kick off van Castricum was Derek in staat om vanaf de middellijn alle tackles te ontwijken en de trylijn te bereiken en daarmee de score te openen (5-0). Scrumhalf Rick was vandaag belast met het nemen van de kicks en hij pakte 2 extra punten (7-0).

Kort daarop werd de bal via de driekwarten gespeeld en kwam bij Ruben die sneller bleek dan de verdedigers 12-0. De conversie ging net mis. Zodoende had TO in 5 minuten al 12 punten gescoord. Het leek een walk-over te gaan worden, maar het liep toch anders.

Castricum kwam meer en meer in de wedstrijd. In de beginfase ging het rucken bij TO erg goed, maar dat werd geleidelijk aan een minder sterk aspect van het TO-spel. Ook de line-outs liepen niet echt goed. Castricum bleek gevaarlijker dan eerst gedacht en was in staat om in de eerste helft 2 keer te scoren. Vlak voor rust hield TO door fantastisch verdedigend werk Castricum van een derde try af, zodat de ruststand 14-12 werd. Alles was dus nog mogelijk.

De tweede helft was ook weer prachtig om te zien. Er werd door beide teams goed en hard gespeeld. TO had minutenlang veldoverwicht maar kon geen punten verzilveren. Dat deed Castricum helaas wel; één simpele break was voldoende om 21-12 te scoren. Castricum kon daarna nogmaals een try drukken voordat TO iets terug kon doen. Ook nu weer zette TO Castricum lang en goed onder druk en konden de TO voorwaartsen tussen de palen scoren. Het was wat onduidelijk wie er scoorde, maar achteraf blijken het Derek en Randy gezamenlijk geweest te zijn. Rick benutte ook nu de conversie weer en daarmee werd het 28-19.

De wedstrijd was beslist nog niet gespeeld; winst was nog mogelijk. Het bleef rugby van een hoog nivo, maar TO heeft de wedstrijd verloren door twee kort achter elkaar door Castricum gescoorde try’s die veel te simpel weggegeven werden. Slecht tacklewerk waardoor Castricum uiteindelijk uitliep naar 40-19. Feitelijk een vertekend beeld; TO heeft goed gespeeld en was zeer zeker niet kansloos. Als er gespeeld wordt zoals TO in het begin en aan het einde van de wedstrijd deed (en er verdedigend geen fouten gemaakt worden) dan kan er van een team als Castricum beslist gewonnen worden. 

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldeloozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl