Twee prima duels in Stade Velodrome in Marseille

In het laatste weekend van mei was Stade Velodrome in Marseille uitgekozen voor de beide European Finals. Het grootste gedeelte van de familie Markusse, goed voor ruim 750 competitiewedstrijden voor Tovaal, wilde daar bij zijn en reisde per tgv naar de Franse havenstad, waar de temperatuur het hele weekend iets boven de 30 graden aangaf.

Hostel The People, op 500 meter van de Vieux-Port, was al een jaar eerder geboekt en dat was maar goed ook, want de laatst overgebleven hotelkamers waren de week voor de finales peperduur. Leinster-fans betaalden na de winst in de halve finale tegen Stade Toulouse twee weken eerder € 1100 voor hun trip: vlucht en hotel. Leinster was zaterdag om 17.45 uur dan ook de grote favoriet Stade Rochelais, maar alleen Johnny Sexton was écht op dreef met de voet. Hij benutte 6 penalty’s. Zijn vervanger Ross Byrne benutte er ook nog eentje en die 21 punten leken lange tijd voldoende voor de volle winst. In de 79e minuut pakte Stade Rochelais echter de volle winst er daar hadden de meesten van de 59.564 toeschouwers vrede mee.

Een dag eerder speelde Lyon voor 51.151 toeschouwers Toulon van de mat. Het was voor het eerst sinds de invoering van de European Cup dat beide wedstrijd door meer dan 100.000 toeschouwers bezocht werden.

Naast de rugbyduels was er ook op culinair gebied genoeg te doen in Marseille.

Volgend jaar zijn de European Finals in het weekend van 19 en 20 mei in Dublin.

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldeloozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl