Twee zeges tijdens trip naar Hongarije

Rond Koningsdag vertrok een flinke delegatie van Tovaal voor de jaarlijkse trip vier dagen naar Boedapest. Het was het elfde land in evenzoveel jaren en een bestemming waar we nooit eerder waren geweest.

Vanaf het vliegveld met een bus naar Hostel Opera in de Ó Utca in Boedapest, waar de groep netjes over de verschillende drie-, vijf, zes- of zevenpersoonskamers verdeeld werd. De eerste avond regende het nog, maar dat bleek meteen ook het laatste deel van de trip dat niet op een terras kon worden doorgebracht. Goede mogelijkheden om te eten en ook legio mogelijkheden om de hele nacht door te gaan.

Vrijdagochtend plonsde een grote groep in de een of meerdere van de 16 verschillende baden van de wereldberoemde Szechenyi Baden. Zonnecrême bleek geen overbodige luxe, ook niet voor de tripgangers die de boorden van de Donau verkenden en de Nagycsarnok (overdekte markthal) uit 1897 bezochten op zoek naar een Pick-worst.

Om half vier met de bus naar Maglód voor de wedstrijd tegen Maglódi Oroslánok. Geen kleedkamers, wel een Decatlon, een pluizig veld, wat iele palen, een behoorlijk jeugdig team met één enthousiaste Zuid-Afrikaan en Sofia Bata als vrouwelijk referee, die haar eerste wedstrijd floot. Harm, Veron en Koen startten bij de Hongaren, maar konden niet voorkomen, dat Tovaal dik met 29 – 75 ging winnen.

Na afloop via een veel snellere route terug naar Boedapest en om 9 uur gezamenlijk aan tafel bij de Trófea Grill in de Király Utca, niet zo ver van het hostel. Drie uur lang onbeperkt goed eten en drinken. Dat hield niemand vol…………., maar vervolgens vertrokken de meesten toch weer het nachtleven in.   

Zaterdagochtend kon het ontbijt al op een terras worden genuttigd en mocht iedereen de tijd tot  half twee zelf invullen. Er viel genoeg te doen, te varen en te zien en er was net genoeg tijd voor een goede lunch. Rond het middaguur was het al een graad of 26 en met wederom een andere bus, waarvan de deur wat moeilijk sloot, gingen we dit keer naar Gödöllö, waar we het op zouden nemen tegen Medvék RCE. Een club uit Boedapest, maar de reden van het uitwijken naar het landelijke Gödöllö werd niet echt duidelijk. Een prachtig veld, een mooie tribune, dug-outs met plaats voor twintig reserves, maar geen palen. Een pittige wedstrijd volgde, maar uiteindelijk won Tovaal ondanks twee sinbins verdiend met 15 – 25.

Na afloop veel bier en een plaatselijke hap met een augurk. Een vaantje voor de tegenstander, maar de trippolo was voor Szuzanna Granitz, die ons al twee dagen begeleidde en later de aanvoerster van het Hongaarse Sevensteam bleek te zijn.

Weer om een uur of 8 terug bij het hostel, waar het in sommige kamers al niet meer uit te houden was. Er zat weinig anders op dan maar weer de rottigheid in te gaan…………..

Voor de groep vroege vertrekkers zat er zondag weinig meer in dan een goed ontbijt en een lunchje op het vliegveld. De late vertrekkers gingen nog maar eens wat baantjes trekken en hadden na de landing in Charleroi te kampen met een enorm temperatuursverschil: 11 °C in plaats van de 28° C in Boedapest. De plaats die een uitstekend tripbestemming bleek te zijn.

 

Het reisdoel voor volgend jaar ligt ook al zo goed als vast: Schotland.

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl