Twee zeges voor de jeugd

Op een mooie lentedag behaalden de jeugdteams van Tovaal goede resultaten. In Alkmaar wonnen twaalf colts met 12 – 53 van een volledige Alkmaar/Waterland-combinatieteam en in Den Haag verloor REL/Tovaal met 39 – 12 van HRC 2.

De cubs speelden voor veel enthousiaste toeschouwers tegen Waps, waarvan in Nijmegen nipt was verloren. Harm wees er vooraf nog op om goed op de grote, spelbepalende spelers van de tegenstander te letten en dat was nodig ook, want die waren goed en snel. Toch wist Tovaal als eerste te scoren door een try van David, die geconverteerd werd door Joris: 7 – 0. Wasps kwam via een try en een penaltykick op voorsprong, maar Tovaal draaide dat snel weer om. Sjors, Pelle en Mees wonnen de bal in een ruck en via Roben werd het 12 – 10 in het voordeel van Tovaal. Na een mooie rush van Sil werd Stijn gelanceerd, maar die bereikte de trylijn nét niet. Wasps deed dat wel en zo kwamen ze weer op een 12 – 17-voorsprong. De gasten braken nog een keer gevaarlijk, maar Wouter en Ties zorgden ervoor dat ze niet konden scoren en vlak voor rust maakte Tovaal zelfs gelijk: 17 – 17.

In de tweede helft kwam Tovaal al snel op een 24 – 17 voorsprong door een try van Roben. Vervolgens zakte de thuisclub een beetje in en kwam Wals weer op gelijke hoogte. Ze leken door te gaan drukken, maar door prima beukwerk van Jip en Kim kwam Tovaal steeds dichter naar de helft van Wasps. Dion maakte een hele mooie rush. Het publiek hield langs de lijn de adem, want het leek ongeveer 50 meter lang of hij zou worden ingehaald, maar de verdediger bleek alleen in staat om de rek van zijn shirt te testen: 29 – 24. Waps gaf het nog niet op en Mats en Thijn moesten nog behoorlijk tackelen, maar uiteindelijk besliste Jip het duel definitief met een mooie try van de voorwaartsen. Eindstand: 34 – 24. Daarmee eindigen de cubs zo goed als zeker op een tweede plaats in de Shield poule A.

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl