Uitstekende prestatie Mini’s Tovaal op Landelijke Mini Toernooi 2019

Na het voortreffelijk spelen van de voorrondes in Roosendaal, mochten de Mini’s van Tovaal op 11 mei jl. afreizen naar Naarden voor het Landelijk Mini Toernooi. Dat ze zich hiervoor al gekwalificeerd hadden ten koste van topteams uit grote Brabantse steden, was al een prestatie van formaat. Bij de organiserende rugbyclub ’t Gooi hebben onze Mini’s zich kranig geweerd tegen de beste teams van Nederland en konden ze na afloop met opgeheven hoofd huiswaarts keren. 

 

Met maar liefst 18 spelers ging Tovaal de strijd aan met nog 15 andere districtswinnaars. De eerste wedstrijd tegen ’t Gooi was het even wennen aan het onmiddellijk hoge niveau van de tegenstander. Maar ja, we waren natuurlijk wel aan het spelen op het hoogste landelijke niveau. ‘t Gooi was net wat sterker en won, maar Tovaal liet het hoofd niet hangen. De twee volgende wedstrijden werden met overmacht gewonnen en vol goede moed werd uitgekeken naar de eerste kwartfinale. 

 

Daar troffen we een bekende tegenstander uit West Brabant. Het was een felle en soms harde wedstrijd. De referee liet veel toe en niet zonder kleerscheuren werd de wedstrijd maar net verloren. Gelukkig vielen de blessures achteraf mee. Onze spelers hebben zich niet uit de tent laten lokken en door op een ontzagwekkende, bijna volwassen wijze te spelen, hield Tovaal de waarden en normen van rugby hoog. Hulde, wat een klasse van dit jonge team.

 

Helaas was het een knock-out systeem en heeft Tovaal haar kracht verder niet kunnen laten zien. Maar dat de mini’s van Tovaal bij de (sub)top van Nederland horen, is wel duidelijk. 

 

Geweldig gedaan, jongens!

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl