Verslag Tovaal Dames/Oemoemenoe vs. RUS 2

Na een lange periode van rust hebben de dames van Tovaal / Oemoemenoe Combi weer lekker mogen knallen tegen RUS II. De regen wist niet van ophouden gelukkig had Rus al bij voorbaat geregeld dat we mochten spelen op het veld bij Rugbyclub Nieuwegein. Het Zeeuwse damesteam stond net een plek onder Rus en deze wedstrijd bood kans om op de ladder naar boven te klimmen!

Rus II was geen onbekende voor ons en we hadden al gerekend op een lekkere stevige pot. We gingen van start met 14 dames van Oemoemenoe / Tovaal en 15 van Rus II. De eerste 15 minuten moesten onze dames even wakker worden maar al snel vonden we de vaart erin! Heerlijke rucks werden er opgezet en gewonnen. Bij de Scrums moesten we helaas onze meerdere bekennen aan Rus II, deze wonnen zij aan de lopende band. Helaas ging vanwege een blessure nog een dame van ons uit het veld. 15 tegen 13 dames werd het spel verder gespeeld. De stijgende lijn hielden we vast en mooie acties werden gemaakt! De voorwaartsen brachten hetgeen waarop we getraind hadden keurig in de praktijk én de lijn pakte het vanuit daar perfect over. Na een aantal pogingen resulteerde dit in een try door Rosanne den Toonder! De dames stopte nog een aantal tegenaanvallen van RUS II en wist keurig de bal te stelen van  Rus II wat resulteerde in nog een try van Rosanne!! Helaas kregen we in de tussentijd ook nog twee try’s tegen met rake conversies. Stand in de rust was 14-10.

Na de rust kwamen we echt lekker in! Nog meer Rucks werden gestolen en de bal kwam steeds vaker in de lijn. Er was duidelijk een stijgende lijn te zien en we kregen het gevoel dat we de wedstrijd konden keren! Helaas kwam na de eerste 10 minuten Noëlle de Jonge ongelukkig terecht en hebben we de wedstrijd gestaakt voor ruim een half uur. Met de regen en de wind was het niet te harden buiten en iedereen was doorweekt.

In de kleedkamer werden we voor de keuze gesteld,doorgaan en even wachten (in je drijfnatte outfit) óf de wedstrijd staken. De spirit zat er goed in en we roken dat de wedstrijd ons nog kansen bood. We besloten ervoor te gaan met 12 dames!

Na het half uur en een korte herwarming-up zijn we ervoor gegaan! Knopjes om, bitchface aan en gaan! Helaas had RUS 2 sneller het spel herpakt en konden wij ons spelletje niet terug vinden.  Miriam Wasterval voerde nog een keurige krokodil uit  op de Ruck van Rus. Hiermee wonnen we de ruck en we konden de bal stelen! Helaas mocht dit niet baten. De wedstrijd eindigde met een uitslag van 31-10.

Al met al is er flink geknokt en hebben we wat we geleerd hebben in de trainingen goed in de praktijk gebracht.

Daniëlle Burema

Foto's zijn terug te vinden in het fotoalbum.

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl