Veteranen op dreef in Engeland

De veteranen van Tovaal brachten afgelopen weekend een bezoek aan Sevenoaks RFC, dat in mei van dit jaar nog met twee teams te gast was in Goes. Bij het vertrek op zaterdagmorgen om 8 uur verraste Ron iedere deelnemer met met een attribuut, waardoor in het vervolg teruggekeken wordt op op het tripje als de "Old Cock Tour 2018".   

Na een vlotte reis met de Schuttle troffen we de deur van The Earl of Clarendon nog gesloten, maar de landlord van de Britannia Inn tapte een kwartier voor de officiële openingstijd maar wat graag zeventien pints vol.

Vanaf daar was het een dik kwartier rijden naar de volgende stop: The Five Bells, mooi landelijk gelegen in het glooiende landschap rond Brabourne. Twee keer verkozen als beste Kentish pub. Alles was daar prima geregeld en op hevig aandringen van de erg dicht bij het vuur zittende Ron, stapten we gaandeweg over op de wijn, die al evengoed smaakte als de bitter en de cider.

Maarten kreeg nog een verkorte opleiding tot stoomwalsbestuurder en minder dan een uur verder arriveerde het gezelschap bij de Premier Inn in Sevenoaks, waar het inchecken nogal wat tijd vergde. Zodoende zagen we in het clubhuis van Sevenoaks RFC alleen de laatste 25 minuten van Engeland – Zuid-Afrika, die door de Engelsen in een controversiële slotfase met 12 – 11 werd gewonnen.

Van veel aanwezigen kregen we nog de complimenten voor de ontvangst van Sevenoaks RFC in mei en uiteindelijk belandden we met een grote groep in The Bricklayers Arms, waar ook prima gerechten op de tafel verschenen en het in de loop van de avond steeds gezelliger werd.

Ter voorbereiding op de wedstrijd was het voor de meesten al rond middernacht gedaan en de volgende morgen startte met een uitgebreid ontbijt in de Sennockian, vanwaar we verder liepen naar het veld van Sevenoaks RFC.

Het grootste gedeelte van de jeugdsectie (900 spelers) was aan het trainen of spelen en om 12.30 uur mochten we zelf de wei in met een team van spelers die wekelijks of bijna nooit meer spelen. Dat liep in het begin dus niet optimaal, maar na een 17 – 0-achterstand werd het met hulp van wat Engelse inbreng uiteindelijk nog 22 – 10. Een uitslag waar iedereen tevreden mee kon zijn. Na de uitwisseling van wat geschenken en afspraken over mogelijke uitwisselingen in de toekomst, toerden we om een uur of vier weer richting Sandgate, waar we nu de eeuwenoude deur van The Earl of Clarendon, zij het met enige moeite, wel open kregen. Een prachtige pub, waar we helaas nét te vroeg waren voor een maaltijd, maar echte fish and chips vonden de inzittenden van het witte busje even later nog in The Little Fish Shop. Ook daar werden weer vrienden gemaakt voor het leven……………..

De geplande shuttletrein dreigde niet meer gehaald te worden, maar uiteindelijk bleek het treinverkeer in de tunnel zo verstoord, dat we uiteindelijk pas om 1 uur ’s nachts, dik 2½ uur later dan gepland, arriveerden.

Maar het hele tripje smaakte zeker naar méér!

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl