Veteranen zegevieren in Naarden

Op een door Jan Schalkx geïnitieerde veteranendag in Naarden kwam het gecombineerde Tovaal-team goed voor de dag. Pier, Ron, JJ, Harry, Tonnis en Wart klikten goed met spelers van Oysters, Ducks, Wageningen en AAC, waarvan George de Vries de bekendste was. Hij speelde in de tachtiger en negentiger jaren 67 interlands, waarvan 10 als captain, maar het absolute hoogtepunt in zijn rugbycarrière waren zijn twee wedstrijden met de Barbarians tegen Cardiff en Swansea in 1994. Leuk om daar nog eens mee samen te spelen.

’t Gooi en Eemland brachten complete teams binnen de lijnen en zij startten het toernooitje met wedstrijden van twee keer 15 minuten. Eemland won, waarna Tovaal aan mocht treden tegen de winnaar, dat met drie gele broeken (gedragen door spelers van 60+) en een vijftal rode (50+) binnen de lijnen verscheen. Tegenstanders met een rode broek mochten alleen maar worden vastgepakt en tegengehouden, de dragers van een gele broek mochten alleen worden getoucht. Bij Tovaal droeg niemand dergelijke broeken, hoewel een behoorlijk deel van het team 50+ was of er dicht tegenaan zat. Hoewel zowel Eemland als ’t Gooi voornamelijk bestonden uit voormalige ereklassespelers werden beide wedstrijden gewonnen. Met 22 – 12 van Eemland en vervolgens, bij een redelijk aangename temperatuur van 5°C, met 12 – 0 van ’t Gooi.

Het bier smaakte na afloop prima, het eten was goed geregeld, afgesproken werd om op zondag 1 april bij Eemland een volgend treffen vast te leggen en de winnende delegatie vertrok zo ongeveer als laatste uit het sfeervolle clubhuis, waarna Ron plaatsnam achter het stuur van de Mercedes en ons veilig thuis bracht.

Op de terugweg werden ook al plannen gesmeed voor een heuse veteranenwedstrijd met een compleet  40+-team in Engeland in februari/maart 2018.

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl