Voor beide teams feest

“Buien, vandaag lokaal met hagel, onweer en aan zee ook met windstoten” WOW! En dat zijn de weersverwachtingen voor deze herfstdag (volgens Google), maar gelukkig was dat gisteren NIET het geval.
Oké gevoelsmatig was het ijskoud en om nu langs de zijlijn ‘stil’ te staan om uiteindelijk één van de boys in je lens te krijgen voor een geweldige actie foto was inderdaad niet ideaal (mijn vingerkootjes waren mooi rood zullen we maar zeggen). Maar ik had ook binnen kunnen zitten onder een dekentje met een warme kop choco om een beetje Netflix te kijken, but we all know that’s NOT going to happen!  

Op de dag dat de carnavalsseizoen (11de van de 11de ) wordt geopend en waarop de Raden van Elf voor het eerst vergaderen over het komende carnaval (sorry mensen, werk al zolang met Brabanders dus een gevalletje ‘waar je mee omgaat’, word je mee….’), is tevens ook de dag waarop de laatste wedstrijd van de 1ste fase van de competitie voor de Colts gespeeld wordt.
Er mag misschien dan een oud-speler van Tovaal tussen hobbelen (‘hi Sacha’), maar de HRC boys hadden de Tovaal Colts nog niet eerder tegenover zich gehad. Maar volgens insiders was het een geduchte tegenstander, dus ‘erop of eronder’ vandaag!?

Geloof me, als toeschouwer wilde je bijna geen plaspauze inlassen of ’t clubhuis binnen sjezen om op te warmen tijdens deze match, zo spannend was het. Dat is het mooie bij rugby je wilt een geduchte tegenstander, dat zorgt namelijk voor mooie acties langs de zijlijn en fair play.
Zelfs langs de zijlijn hoorde ik de verse HRC wissels zeggen “ooohhh man, ik wil zo graag meespelen”.  
Bij 15-7 kan het spel soms in je voordeel zijn en moet je je als team aan ’t gameplan houden (de foutjes hier en daar gelaten)waar je 2x in de week voor traint, maar pas op……….’focus en laat je niet gek maken’! En naar mijn idee was dat nu juist wat de Tovaal Colts van plan waren……..BAM!

Niet getreurd HRC boys, jullie hadden bij thuiskomst ook iets moois te vieren namelijk ‘t 17de lustrum van jullie club. Enjoy and have fun……..whoop whoop! Eindstand 64-19

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl