Weer knappe zege senioren tegen sterke opponent

Na de zwaarbevochten 24 – 14-zege op MMRC van veertien dagen geleden troffen de senioren wederom een zware tegenstander op sportpark Het Schenge. WRC Te Werve had dit seizoen tot voor de wedstrijd slechts één nederlaag geleden en dat was in Maastricht toen ze, volgens de verhalen, de avond en nacht voor de wedstrijd tot zes uur waren wezen stappen.

In de stromende regen op een drassige grasmat nam Tovaal na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Koen Maaijen, die via een headset in contact stond met z’n linesmen Ap van Kersbergen en Niels van Harn, direct het initiatief. Te Werve miste een aantal vaste spelers en Tovaal was juist weer zo goed als compleet. Door de abominabele weersomstandigheden viel er amper goed te rugbyen, maar in de 12e minuut opende Maghiel Hanse de score vanuit een ruck vlak voor de trylijn: 5 – 0. De conversion werd gemist, maar Tovaal bleef de bovenliggende partij en na een half uur, amper een minuut nadat opponent Shady Mohamed in de sin bin was verdwenen, ontstond er wederom een scrimmage voor de palen. Jorian Broekmeijer drukte de bal tussen de palen en de referee maakte er een penalty try van. Thijke Mulder hoefde dus niet aan te leggen om de score op te voeren naar 12 – 0. In de laatste 10 minuten verloor Tovaal de greep op de wedstrijd. Met een man minder wist Te Werve terug te komen tot 12 – 7 en ze scoorden zelfs voor rust nog een tweede keer, maar gelukkig had linesman Van Kersbergen geconstateerd dat de overigens vlot uitgevoerde driekwartaanval was begonnen met een voet op de lijn.

Na rust had Tovaal de wind mee. Zeker toen Shady Mohamed à la Het Kreng in zijn beste dagen voor de tweede keer in de fout ging en Tovaal de wedstrijd uit kon spelen met een numeriek overwicht. Halverwege de tweede helft besliste Alex Vlieland het duel definitief met een try in de rechterhoek van het veld: 17 – 7. Daarna ging Tovaal nog wel op zoek naar het bonuspunt, maar de weinige kansen werden niet verzilverd.

Volgende week is er geen wedstrijd en een week later reist Tovaal voor de derde keer dit seizoen naar Nijmegen voor een duel tegen Obelix.

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl