Winst voor de dames tegen cl Blue PantherDogs

Het was een prachtige zonovergoten dag en dat zou de wedstrijd ook worden! De eerste helft liep gelijk op. Het bleef de eerste 20 minuten 0 - 0, de verdediging van de Blue Panthers Dogs uit Almere was sterk. Uiteindelijk was onze aanval sterker en met een mooie doorbraak wist Babette de eerste try te scoren! De tegenstandsters wisten nog wel over de tryline te komen maar helaas voor hun werd de bal niet gedrukt.

We gingen met 5 - 0 de rust in wat ons moed gaf. Hierdoor konden we de aanval weer goed inzetten. Na duidelijke instructies van onze coache Melanie wisten we wat ons te doen stond. Wijd spelen en buitenom aanvallen.

Romy had dit goed door en scoorde de tweede try! Daarna volgde Tess met een mooie try. Toen het spel weer werd hervat kreeg ze een gele kaart vanwege een overtreding. Tien minuten lang was het 11 dames tegen 13 van Almere.

Het duurde ook weer even voor we de flow weer te pakken hadden maar na tien minuten ging de score in een stijgende lijn omhoog. Roos wist met een lange run een try te scoren. Daarna drukte Joëlle hem achter de palen en scoorde babette nog maar een try. Vervolgens vond Maia ook de weg buitenom en vloog ze over het veld. Met enorme snelheid kon ze twee try's scoren en wist Joëlle de wedstrijd te sluiten met een mooie conversion.

Zo wonnen we de wedstrijd met 42-0! Een prachtige thuis wedstrijd die we niet anders zouden kunnen wensen.

Try's
Babette, Romy, Tess, Rosanne, Joëlle, Babette, Maia, Maia+coversion Joëlle.

Bekijk de foto's! en ook de foto's van de Blue PantherDogs.

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl