Zeer geslaagde pubquiz in het clubhuis

Vrijdag 30 december werd er op initiatief van Marijn Riemens voor het eerst een pubquiz gehouden in het clubhuis. Acht teams van vier spelers speelden zes ronden van elk tien vragen in de categorieën rugbystadions, bekende spelers, tripgeschiedenis, internationaal, rugby in Nederland en geschiedenis van Tovaal. Onder de teams twee damesteams en een team van ouders.

De kennis was zeer behoorlijk. Francois Pienaar, de captain die met Zuid-Afrika de World Cup won, werd door sommigen herkend, stade Pierre Mauroy in Lille ook en Tim Visser eveneens. Velen waren op de hoogte van het feit dat Koen Spaas de meeste competitietry’s voor Tovaal gedrukt heeft en dat oud-Tovaler Kevin Krieger inmiddels een vaste waarde is in het Nederlands XV. Sommigen zagen Raf Raas als jongste speler, die ooit in een competitiewedstrijd uitkwam, maar dat was natuurlijk Jan-Willem Bruël op een leeftijd van 15 jaar en 245 dagen in de wedstrijd tegen Oisterwijk Oysters 2 op 6 september 1987. Twee teams wisten dat Ad Buijs in een heel ver verleden een trip naar Zuid-Afrika met het Nederlands XV niet door zag gaan vanwege de boycot van het apartheidsregime en alleen de Warriors met Jan, Rik, Buuze, Matthijs en Daniëlle wisten dat de Barbarians spelen met de kousen van hun eigen club. Dat Yves Kummer en George de Vries ooit voor de Barbarians uitkwamen wist niemand en dat Nederland inmiddels opgeklommen is tot de 23e stek in IRB-ranking wisten alleen de leden van GRC Emergis. Het aantal competitieduels dat leden van de familie Markusse ooit voor Tovaal speelden werd geschat tussen 378 en 850, maar de vijf leden nakomelingen van pa Ko speelden er tot op heden 755. Dat Nico van Welzenes begin jaren tachtig het eerste Tovaal-logo heeft ontworpen wist geen enkele deelnemer.

Uiteindelijk eindigden de Blue Eyes en AkkieAkkieFackieFackieSackie gelijk met 29½ punten, maar de shootout werd gewonnen door Lars, die overigens het juiste antwoord ook niet wist. Voor elk lid van zijn team was er een mooi rugbyshirt.

Ron raakte ook meer en meer op dreef. Alouette klonk een aantal coupletten en ook zijn poging om Robbert te foppen lukte niet helemaal.

Volgend jaar is er zeker weer een pubquiz!  

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl