Zuid West benjamins trainingsdag bij Oemoemenoe 2020/2021

Vandaag was de ZW training met 2 wedstrijden tegen 2 teams van Oemoemenoe

Tovaal was afgereisd met een volledig benjamins team met wel 3 wissels.

Na het verzamelen en het uitdelen van de shirts bij coach Djurre werd er gezamenlijk naar het trainingsveld gelopen.

Onder leiding van Monthy en Mel werd er gestart met een warming-up spelletje, Dat nog werd opgevolgd met een zeer leerzame training. De bal plaatsen na de tackle, zodat er een goede ruck opgezet kan worden.

Daarna werd er gestart met de wedstrijden. Voor velen ook gelijk hun 1e echte tackle wedstrijdjes met scrums tegen een andere club.

Coach Djurre nam de groep goed onder zijn leiding.

In beide wedstrijden waren er vele mooie runs te zien. De gaten in de verdediging van de tegenstander werden goed gevonden. Af en toe wilde de benjamins dwars door het midden heen om te scoren, daar was de buitenkant misschien wel een slimmere optie geweest.

Enkele keren waren ze zo lekker in hun spel bezig dat ze pas na de achterlijn scoorde, waardoor de try helaas niet telde. Dus nog even leren opletten op het try gebied.

Er werden over algemeen hele mooie tackles gemaakt. Met hier en daar enkele zeer prachtige en nuttige try saving tackles.

Na afloop werd er als afsluiting nog zeer aandachtig naar de coach geluisterd over deze geslaagde rugbydag met 2 gewonnen wedstrijden.

 

https://www.tovaal.nl/fotoalbum/zuid-west-benjamins-trainingsdag-bij-oem...

 

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl