Zuidwest dag mini's in Goes 09-10-21

Eindelijk was het zover. Na weken hard trainen. Heel erg veel oefenen op scrum, rucks, tackelen en samenspelen. Kon er eindelijk weer wedstrijden gespeeld worden. Lekker thuis in Goes. Helaas was alleen REL als tegenstander voor de mini's. Maar dat mocht de spirit niet drukken om er toch een mooie rugby dag van te maken.

De wedstrijden waren onder leiding van scheidsrechters Mees en Peter. Dankzij Harm konden ze ook nog genieten van een kleine training tussen de wedstrijden door.

Wekelijks zijn de mini's hard en goed bezig op de training.

Dat was ook zeker terug te zien in hun spel. Als eerst was er een zeer goed groeps gevoel. Waarin men elkaar positief ondersteunde. Iedereen werkte hard in de wedstrijd. Daarnaast hadden enkele spelers wensen op posities die ze anders nooit spelen, daar was nu alle mogelijkheden toe.  Leuk om eens een andere positie te spelen en bij te leren. Scrum spelers in de lijn en visa versa. Er was veel plezier en dat was fijn om te zien.

Er werden mooie runs gelopen, goed overgespeeld en vooral ook mooie tackles gemaakt. Zeker in de drukte rond de rucks en scrums.

De meeste vooruitgang is geboekt in de rucks waar veel ballen werden gewonnen, maar ook vooral de scrum van Tovaal was oppermachtig.

REL was erg sterk bezig met runs en mooie schijnbewegingen met hand-offs. Daar was goed te zien hoe moeilijk het kan zijn om zo'n tackle in het open veld te maken.

Dat is ook helemaal niet erg, want met een open ruimte heeft een tegenstander natuurlijk veel opties. Dat is en blijft altijd wel moeilijk.
Daar kunnen we met alle plezier weer mee aan de slag op de trainingen.

Dank organisatie en Mini's super goed gedaan. Ga zo door op trainingen en bij wedstrijden.

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl