Zwolle een maatje te groot voor Tovaal/Oemoemenoe Dames

Er was slecht weer voorspeld deze zondag, tot onze terleurstelling bleek het ook daadwerkelijke erg slecht weer. Dit hield de dames van Tovaal/ Oemoemenoe niet tegen om hun eerste wedstrijd van het seizoen te spelen tegen de dames van Zwolle!

Na de kick-off ging Tovaal/Oemoemenoe gelijk in de aanval. De dames zette zich volledig met als gevolg dat er flink wat meters gemaakt zijn richting de try-lijn van Zwolle. De eerste 20 minuten werd er alleen maar op de helft van de Zwolle gespeeld. De dames gingen volledig in de aanval en de spirit zat er in! Helaas wist Zwolle na 20 minuten door te breken en werd direct de eerste try door zwolle gedrukt.
Dat weerhield Tovaal/Oemoemenoe er niet van om te blijven aanvallen. Gedurende de gehele wedstrijd was de bal vaak in het bezit van de thuisploeg en konden er een paar lange runs gemaakt worden.
Er werd goed tegenstand geboden en na een erg lange run scoorde Roos een mooie try!

In de tweede helft hadden we last van knock-ons en dus flink wat scrums. Dit maakte het spel pittig, gelukkig wisten de dames bijna alle scrums te winnen. Dit gaf de dames weer goede moed! Er werden meermaals goede 'potjes' opgezet waardoor we konden blijven aanvallen. Dit alles door een fenomenale communicatie binnen het team.

Het was een pittige wedstrijd en er is hard gewerkt, al met al was het een geslaagde wedstrijd waar we met een goed gevoel op terug kunnen kijken. Helaas bleek Zwolle toch een maatje te groot. Ondanks de regen en het slechte weer hebben we lekker kunnen knallen! Voor de komende trainingen is er weer genoeg werk aan de winkel!

Bedankt meiden, het seizoen is geopend!

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldelozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl