Fraaie zege voor senioren in Etten-Leur

tovaal rel

De senioren begonnen de plate poule van de tweede klasse op een manier die de laatste tijd, zeg maar gerust de laatste jaren, niet meer zo vertrouwd is. Ze gingen er namelijk met de winst vandoor. De laatste overwinning dateerde van 24 april 2022 toen RRC 2 op Het Schenge met 27 - 14 werd verslagen en voor een zege op vreemde bodem moesten we nog veel verder terug. Op 10 november 2019 won Tovaal met 20 – 31 van Tilburg. Van de spelers die in Etten-Leur binnen de lijnen kwamen, maakten alleen Rik, Jan, Matthijs, Maghiel en Jorn die zege mee. Ook Thijke was er destijds bij en hij fungeerde tegen REL, dat de laatste maanden nog erger kwakkelde dan Tovaal, voor het eerst van coach.

Door een fors aantal blessures werd het improvisatievermogen van de kersverse coach behoorlijk op de proef gesteld. De selectie arriveerde immers met slechts dertien spelers op sportpark De Streek. Jan-Joost was ook nog opgetrommeld, maar hij had bedongen dat hij in plaats van de warming-up een boerenomeletje in café Stroop in Bosschenhoofd mocht verorberen. Ook Stupe had z’n immer paraat staande sporttas gelukkig in de kofferbak van de C5 gedeponeerd, zodat Tovaal ongeveer vijf minuten voor kick-off alsnog volledig aan de start verscheen. Dat was de thuisclub niet gelukt, want zij hadden slechts veertien spelers bijeen weten te schrapen.

Met de felle, ijskoude wind tegen begon Tovaal sterk. De pick and go’s liepen prima en in de 8e minuut kwam Tovaal verdiend op voorsprong. Een lange pass van Jan-Joost, die aan z’n 459e competitieduel begonnen was, bereikte Joey en die vond Sil aan de binnenkant, waarna de openingstry een feit was. Deze conversion was nog wat te lastig voor Joey, maar het was meteen z’n laatste misser. REL draaide de achterstand om in een voorsprong, maar bij Tovaal bleef het vertrouwen dat het na rust, met de wind in de rug, wel goed zou komen.

En dat gebeurde ook, want tussen de 43e en 48e minuut verschalkte Thijn twee keer de de Brabantse defensie om recht achter de palen te scoren. Joey converteerde twee keer met een drop-kick en zette Tovaal op een 12 – 19-voorsprong. Dit tot groot genoegen van inmiddels in het clubhuis verblijvende supporters Tonnis, Harry, Robert, Remco en Wart, die vanzelfsprekend ook sympathie koesterde voor REL. Langs de lijn werd inmiddels al druk gefilosofeerd een bonuspunt, maar plots stond de kicker van REL toch weer aan te leggen voor een conversion. Ze hadden gescoord na een interceptie: 19 – 19.

Geen bonuspunt derhalve, zelfs nog geen overwinning, maar er resteerden nog ongeveer twintig minuten en het was captain Jan Otte die zijn ploeg vier minuten voor het einde de overwinning schonk. Joey bepaalde de eindstand op 19 – 26.