Turven

Seizoen 2021/2022

Je bent een Turf als je geboortedatum 2014-2015 is. De Turven zijn de een na jongste leden binnen de jeugdafdeling en onder begeleiding leren zij spelenderwijs de eerste beginselen van deze fantastische teamsport waarbij respect en teamspirit voorop staan. Plezier is het allerbelangrijkste maar ook veiligheid staat voorop. Heel voorzichtig leren zij contact maken met de bal, de grond en later ook met elkaar. Onderling spelen zij ‘tag rugby’, een vereenvoudigde vorm van rugby waarbij tackelen nog niet is toegestaan.

De Turven spelen nog geen competitie, in plaats daarvan doen ze mee aan toernooien of spelen ze oefenwedstrijden. Op een toernooi worden er meerdere wedstrijden op één dag gespeeld. Als er geen toernooi is spelen ze af en toe een oefenwedstrijd.

De kinderen ontwikkelen niet alleen snelheid, conditie, techniek en lef maar ook doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen en weerbaarheid.

Wil je kijken of rugby een leuke sport is voor jou, dan ben je van harte welkom om geheel vrijblijvend een aantal keer mee te trainen. Vind je het leuk, dan word je natuurlijk gewoon lid!

Hoofdtrainer: Bart Spaas
Assistent trainer: Remi van Oosten en Angelika de Cloe
Teammanager:  Angelika de Cloe
Coaches: Antoon van Baars

Contact, afmelden voor trainingen en/of wedstrijden:
turven@tovaal.nl

Trainingstijden

Zaterdagochtend
10.30-11.30

Bij toernooien zijn er geen thuistrainingen

Uitslagen

Tovaal - RC Delft 4-3
Tovaal - Haagsche RC 3-4

Ontwerp en realisatie Nilsson

Rugbyclub Tovaal  |  Sportpark Het Schenge  |  Geldeloozepad 5j  |  4463 AJ Goes  |  E info@tovaal.nl