background

MINI'S OEMOEMENOE 05-11-22

Mini's

De mini's deden weer mee aan een toernooi na de herfstvakantie. Die week rust heeft de mini's goed gedaan.

Gezamelijk vertrokken de minis weer vol energie naar Middelburg.

Na deze week hard te trainen op rucks en tackles was dat goed terug te zien in de wedstrijden. De rucks gingen goed. Elke speler ging er hard overheen. Tackels werden nog vaker wel gemaakt. Meerdere minis konden weer nieuwe posities uit proberen zowel in de lijn als in de scrum.

Zoals vaak was de 1e wedstrijd weer een opwarm wedstrijd. Tegen een sterke Becaro(Roosendaal), door enkele sterk lopende bepalende spelers was het helaas afzien. Met het harde werk van de minis werd er toch meerdere keren gescoord. Helaas viel Alesha uitet een blessure en was het nog meer aanpassen en door soms niet genoeg oplettend te zijn werd deze wedstrijd helaas verloren.

2e wedstrijd mochten de minis strijden tegen een leuke Oemoemenoe 2. Tovaal ging goed van start en kwam snel tot meerdere scores door enkele 2e jaars mini's. Op dat moment hebben ze de opdracht meegekregen om niet meer zoveel zelf te lopen en de bal eerst maar eens te delen met mee rennende 1e jaars mini's. Dat deden de 2e jaars heel erg goed, waardoor ook 1e jaars konden scoren.

Ook Oemoemenoe 2 kwam met enkele mooie acties, waardoor ze meerdere keren konden scoren. Uiteindelijk kon Tovaal met een mooie winst van het veld af lopen.

Na een kleine pauze mochten de minis tegen het sterke Oemoemenoe 1. Dat waren een stuk grotere minis. Er werd hard gestreden maar Oemoemenoe kwam in de eerste helft voor te staan met een 5-2. Door een prachtige speech tijdens de rust van Tian die het minis team mee kreeg in een omslag om nog harder te werken in plaats van hoofden te laten zakken. Zo werkte de minis terug als een echt team met prachtige runs en try's. Ondanks het verlies van 7-6 was dit de mooiste wedstrijd van het seizoen die we tot nu toe hebben gezien van de mini's van Tovaal.

Heel erg goed gewerkt vandaag minis.