ZeBra Tovaal-RCC JU1 - RC Delft JU1 25-11-2023

Cl ZeBra Tovaal/RCC – RC Delft Junioren - 25-11-2023

Referee:  Jip de Waard

Uitslag:  29 – 24

Na het verlies van vorige week waren de Junioren van het Zeeland/Brabant cluster (ZeBra) gebrand op een overwinning. Ditmaal een thuiswedstrijd in Goes, waardoor ze zich zonder verre rit in de benen konden voorbereiden op de uit de Plate poule afkomstige RC Delft.

Er werd meteen stevig gestart, en met een paar snelle actie wist Jibbe binnen 5 minuten na de start al de 1e try te scoren. Meteen goed op dreef, scoorde een sterke Bastien, van RCC, niet veel later na de 2e try. Lindo verzilverde de conversie.

Delft werd vervolgens wat sterker en wist met 2 tries en een conversion terug te komen tot 12-12.

Een solide spelende Bastien wist hard werk van het hele team voor rust om te zetten in 2 tries, waarbij ook nog één conversion werd benut. Halftime score 24-12.

Na rust moest ZeBra flink aan de bak om Delft van zich af te houden. De bezoekers wisten nog 2 tries en één conversion te scoren, waardoor ze voor stonden. Mike, van RCC hielp ZeBra met een prachtige solo uit de brand en Jibbe bracht met de conversion de stand op 29-24.

In de laatste minuten wist ZeBra een laatste tegenscore te voorkomen en konden winnend van het veld stappen. Er is weer hard gewerkt door iedereen voor een mooie winst.

Eindstand: 29-24

Op zaterdag 2/12 hebben we even rust. Op zaterdag 9/12 spelen we in Roosendaal tegen HRC Junioren 3.

Foto credits: Bart Veuger