Verslag Senioren | Delft - Tovaal

Tovaal Delft RUGBY

Delft-Tovaal 31-26

Een klasse lager startte Tovaal in Delft met de felle wind tegen en door een zwakke openingsfase liep het team van Mateo Gastaldi bijna de hele wedstrijd achter de feiten aan. Binnen tien minuten keek Tovaal tegen een 14-0-achterstand aan. Halverwege de eerste helt kwamen de Goesenaren beter in de wedstrijd en door try’s van Gaius Shannon en Rik Markusse en twee conversions van Joey Vermaas werd de rust bereikt met een 19-14-achterstand. Na rust liep Delft uit naar 24-14, maar Tovaal antwoordde direct via Robert de Kramer en Joey Vermaas en na een fraaie try van Thijn Carels – hij achterhaalde zijn eigen kickje – kwam Tovaal zelfs voor het eerst in het duel op een 24-26-voorsprong. De zege leek binnen bereik, maar in de slotfase pakte Delft alsnog de volle winst: 31-26.