Veteranen sluiten seizoen af met bezoek van RC Pajot

Zaterdag 15 juni brachten onze vrienden van RC Pajot een tegenbezoek aan sportpark Het Schenge. In november speelden de veteranen in Lennik tegen de nabij Brussel gelegen Vlaamse club.

Deze keer had Van I., Tovaals oudste veteraan, niet de moeite genomen om de reis vanuit Noorwegen te ondernemen, maar in totaal stonden er toch 25 spelers te trappelen om mee te doen, waaronder met Reggy een heuse debutant, een aantal oudere senioren en Erwin, die voor het eerst in ruim vijfentwintig jaar weer eens zijn rugbyschoenen aantrok.

Tovaal startte overdonderend, maar Het Kreng vergiste zich in een lijntje, waardoor referee Koen Spaas geen try kon toekennen. Tien minuten later viel er op de try van Egon  niets aan te merken. RC Pajot antwoordde vijf minuten later en kwam daarmee op een 5 – 7-voorsprong. Nog voor rust bouwden de veteranen die achterstand via Giel en Jan-Joost, die dit keer de achterlijn wel goed in het oog had, om in een 17- 7 voorsprong. Joey, de enige speler die de veteranenleeftijd nog niet bereikt had, benutte een conversion.

In het tweede deel van het duel scoorden de Vlamingen nog wel na een mooi grubbertje, maar try’s van Stupe, Reggy, Giel en Joey zorgden uiteindelijk voor een 43 – 14-overwinning.

Na afloop was er een gezellige barbecue en werden er al plannen gemaakt voor een tegenbezoek.

In november staat er een veteranenwedstrijd in Engeland op de planning.