Zege senioren geeft de burger moed

Winst Tovaal Rugby

Tovaal startte zondag de Plate poule van de tweede klasse zuid met een uitduel tegen REL. De omstandigheden waren bijna identiek aan een jaar geleden. Ook toen startte Tovaal de tweede competitiehelft na twaalf nederlagen op rij in Etten-Leur. Twee verschillen met vorig jaar: een jaar geleden stapten Stupe en Het Kreng na een lunchje bij Stroop in Bosschenhoofd zonder warming-up het veld op, zondag waren er zelfs twee reserves en voor het eerst in twee maanden stond Mateo weer als trainer/coach langs de lijn.

REL, dat in de eerste competitiehelft drie zeges had geboekt, kon geen volledig team op de been brengen, maar zette Tovaal in de beginfase toch enorm onder druk. De Tovaal-verdediging bezweek na een kwartier, maar na een snel genomen penalty van Joey, zorgde Thomas dat de achterstand vlot verkleind werd tot 7 – 5. De Brabanders scoorden nogmaals, maar in de 6e minuut van de extra tijd vond Robbert na een vlotte driekwartlijn – gewoon die bal uitspelen – de trylijn en gingen beide teams met 12 – 12 de rust in.

Jan Otte beleefde die try in de sinbin, maar snel in de tweede helft verdween er een REL-speler voor 10 minuten naar de kant en in die periode trok Tovaal het duel definitief naar zich toe. Eindelijk weer eens een paar mooie rushes en bijna elke ingooi van Joeko belandde feilloos in de handen van Jan Otte. Thijn kon zijn driekwarten keer op keer aan het werk zetten en door try’s van Thomas (3x), Mark, Jan en Robbert werd het uiteindelijk 19 – 49 voor Tovaal en werd zelfs een bonuspunt binnengesleept.